Mod Ren'Py Completed Life with Mary - Polish Translation

Bev_

Member
Nov 17, 2018
477
788

Overview:
[ENG]

Polish translation of the game.
Bug reports and feedback are very welcome.
[PL]
Polskie tłumaczenie. Spolszczenie. Po polsku.
Mile widziane opinie i informacje o błędach.
Updated: 30.07.2021
Game/Creator: LikesBlondes
Main Game: Life with Mary
Modder: Bev_
Game Version: 1.0.2 Final
Language: Polish

Installation:
You don't have permission to view the spoiler content. Log in or register now.

Change-Log:
You don't have permission to view the spoiler content. Log in or register now.

Download: -

Last edited:

Bev_

Member
Nov 17, 2018
477
788
UPDATED
[ENG]
Code optimization . From now on, no original (or any for that matter) files are being replaced.
Easier Installation/Uninstallation.

[PL]
Optymalizacja kodu. Od teraz, oryginalne (ani żadne inne) pliki nie są już zastępowane.
Łatwiejsza instalacja/odinstalowywanie.

TeEm95zzz

New Member
Jun 11, 2020
2
0
Grałem już kiedyś w LwM, ale s przyjemnością odpalą ją jeszcze raz po Polsku.
Dzieki za dobrą robotę :)
Też się kiedyś brałem za oficjalne spolszczenie SummertimeSaga, ale nie mogłem się doczekać na odpowiedź od developera i olałem temat.

Bev_

Member
Nov 17, 2018
477
788
Też się kiedyś brałem za oficjalne spolszczenie SummertimeSaga, ale nie mogłem się doczekać na odpowiedź od developera i olałem temat.
imo. Szkoda czasu na próby konsultacji z autorami, poza możliwością implementacji w samej grze, to nic to i tak nie daje, szybciej załatwić wszystko samemu.
Teoretycznie wypada zapytać się o zgodę, ale mało kto to robi przy modach, a jeśli chodzi o tłumaczenia, to one są tylko i wyłącznie pozytywne dla samej gry, bo umożliwiają dotarcie do większej liczby odbiorców. Więc wątpię żeby ktokolwiek odmówił, to tylko kwestia grzeczności.

A jeśli miałeś problem z kwestiami technicznymi i chciałbyś jeszcze spróbować, to chętnie pomogę. Tylko sugerowałbym coś krótszego od SummertimeSaga, bo z tego co się orientuję, to ma w sobie ogrom kontentu i łatwo byłoby się zniechęcić :p

TeEm95zzz

New Member
Jun 11, 2020
2
0
Szkoda czasu na próby konsultacji z autorami, poza możliwością implementacji w samej grze, to nic to i tak nie daje, szybciej załatwić wszystko samemu.
Akurat w przypadku SummertimeSaga to jest tworzone oficjalne spolszczenie ale być może autor uznał że nie potrzebuje więcej ludzi do języka Polskiego.

Jeżeli chodzi o kwestie techniczne to widziałem rozwinięty ten temat w innym wątku dotyczącym Twojego tłumaczenia. Ale dziękuję za pomoc i pozdrawiam

Mario4don

Your Mother's Lover
Donor
Dec 16, 2018
5,660
6,645
Zamiast tłumaczenia jest plik „stream.rar”
Identyczny problem ktoś niedawno dzisiaj miał z innym tłumaczeniem do gry Parental Love i tam pomogłem udostępniając link do tamtego tłumaczenia ponieważ miałem je pobrane wcześniej kiedy F95zone jeszcze działało normalnie.
Więc i tutaj chętnie służę Ci pomocą i proszę stąd możesz pobrać polskie tłumaczenie do gry Life with Mary.

DjMazi

New Member
Oct 1, 2022
8
0
Hm... Zabijecie mnie... Z góry przepraszam za odkop, ale dopiero znalazłem tę grę. Kilka dni temu...
Spodobała mi się tak, że hm... Usprawniłem tłumaczenie. Zmieniłem poprostu imiona... Imiona są po Polsku (Choć niektóre są całkiem inne) Tak. Odmieniają się...

Last edited:

Mikrus

New Member
Mar 11, 2024
1
0
Mysle ,ze nikt Cie nie zabije. Ale milo zobaczyc Polska mowe i mogloby wiecej byc Gier po Polsku.Tylko nie piszcie ze mam to robic sam (nie mam do tego glowy). Dzieki.

DjMazi

New Member
Oct 1, 2022
8
0
Ja robię kolejną, ale uszanuję wolę autora.
Bo zasadniczo też tylko poprawki. Bez większych zmian o ile jakieś zmiany będą.
Fajnie jakby Bev_ dał listę tematów tu na forum ze spolszczeniami.
To byłby miły akcent. Taki nasz "Rodzinny" wątek.
Niestety mimo, iż ja pracuję bardzo szybko, a poprawki już nie wspomnę,
może się u mnie przedłużać. Życie zawodowe